¿HAS PERDIDO TUS DETALLES?

banner-transvia-2banner-ofertas

 

Energia solar fotovoltaica

L’energia solar fotovoltaica és un tipus d’electricitat renovable obtinguda directament a partir de la radiació solar mitjançant un dispositiu semiconductor denominat cèl·lula fotovoltaica, o una deposició de metalls sobre un substrat anomenat cèl·lula solar de pel·lícula fina.

Aquest tipus d’energia s’usa per a alimentar innombrables aparells autònoms, per a proveir refugis o cases aïllades de la xarxa elèctrica i per a produir electricitat a gran escala a través de xarxes de distribució. Aquest tipus de centrals fotovoltaiques poden anar des de petites instal·lacions d’1 a 5 kwp en la nostra terrassa o teulada, a instal·lacions de fins a 100 kwp sobre cobertes de naus industrials o en sòl, i fins i tot plantes de diversos megawatios. El model més desenvolupat a Espanya és el conegut com a horta solar, que consisteix en l’agrupació de diverses instal·lacions de diferents propietaris en sòl rústic. Cada instal·lació té una potència de fins a 100 kw que és el llindar que establia la legislació per al màxim preu de venda d’energia elèctrica. Aquestes instal·lacions poden ser fixes o amb seguiment, de manera que els panells fotovoltaics estan instal·lats sobre unes estructures que es mouen seguint el recorregut del sol per a maximitzar la generació d’electricitat.

La nostra Cooperativa disposa d’un sistema fotovoltaic connectat a xarxa. Aquesta aplicació consisteix a generar electricitat mitjançant panells solars fotovoltaics i injectar-la directament a la xarxa de distribució elèctrica. Actualment, en països com Espanya, Alemanya o Japó, les companyies de distribució elèctrica estan obligades per llei a comprar l’energia injectada a la seua xarxa per aquestes centrals fotovoltaiques..

La taxa de tornada energètica d’aquesta tecnologia, per la seua banda, és cada vegada menor. Amb la tecnologia actual, els panells fotovoltaics recuperen l’energia necessària per a la seua fabricació en un període comprès entre 6 mesos i 1,4 anys; tenint en compte que la seua vida útil mitjana és superior a 30 anys, produeixen electricitat neta durant més del 95% del seu cicle de vida.

 

Resum tècnic del nostre projecte:

Potencia bec de la instal·lació 216,2 kWp
Potència nominal de la instal·lació 180,0 kWn
Nombre total de mòduls 940
Potencia mòduls 230
Azimut instal·lació 0º y 56º
Inclinació instal·lació 24º y 14º
Rendiment instal·lació 1345 kWh/kWp
Producció instal·lació 290789,00 kWh
Nombre total inversors tipus 1 1
Potència inversor tipus 1 100
Nombre total inversors tipus 2 1
Potència inversor tipus 2 80

 

Galeria d'imatges

Conega la nostra instal·lació de plaques solars a través de la galeria fotogràfica.

SUBIR